Torna el Festival de Música Clàssica de Bigues i Riells del Fai

30/4/2021
Del 9 al 30 de maig, es podrà gaudir de concerts d’alta qualitat al Teatre Auditori Polivalent i al Centre Cívic de Riells.
El Festival de Música Clàssica torna a Bigues i Riells del Fai per omplir el Teatre Auditori Polivalent i el Centre Cívic de Riells de cultura, de nou.

Judit Canal, regidora de Cultura, ha explicat la represa: "Després d'un any d'aturada i d'ajornaments tornem a programar-lo i a apostar per la diversitat d'espais. Ja podem deixar enrere el #Culturasegura perquè ja tenim assumit que ho és".

Diumenge 9 de maig es farà la primera actuació del cicle al Teatre Auditori Polivalent a les 18.00 hores. El concert entrevista Núria Picas: andante con moto serà un dels reclams de l’edició d’enguany. En aquest acte hi participa la corredora de muntanya, Núria Picas, que és entrevistada pel comunicador Josep Maria Solé Puig, amb les interpretacions musicals de la soprano, Elena Mateo, la pianista, Viviana Salisi, i el cor de dones Lutiana, sota la direcció de Quim Riumalló.

Les entrades (3,00 €) es poden aconseguir a entrapolis.com. Els menors de 12 anys tenen entrada gratuïta, però cal que facin inscripció prèvia.

Diumenge 19 de maig, l’art del Duo Granero-Them envairà el Centre Cívic de Riells del Fai a les 12.30 hores. Els biguetans Cristina Granero (flauta travessera) i Gustavo Them (guitarra clàssica) oferiran una proposta de música clàssica fresca amb composicions pròpies i actuals i altres tintades del flamenc, del tango i de la música del Brasil.

Les entrades (3,00€) es poden aconseguir a entrapolis.com. Els menors de 12 anys tenen entrada gratuïta, però cal que facin inscripció prèvia.

 
 
Diumenge 23 de maig, la pista poliesportiva del Centre Cívic de Riells del Fai es convertirà en l’escenari del concert d’orquestres i combos a les 12.30 hores. Els alumnes de l’Escola de Música de la Vall del Tenes en seran els protagonistes. A més, s’estrenarà la peça musical “Des de casa” de Francesc Pagès.

L’entrada és gratuïta però cal fer inscripció prèvia a entrapolis.com.

Diumenge 30 de maig, el Festival de Música Clàssica de Bigues i Riells del Fai 2021 arribarà a la seva fi. A les 12.30 hores tindrà lloc l’última actuació i serà al Teatre Auditori Polivalent.

Ein Weißbier Bitte!
serà un espectacle que explicarà el naixement del forte piano de manera amena i participativa, a través de la narració de l’actor Ferran Devesa i de l’actuació de la fortepiano Isabel Fèlix i del traverso de sis claus, Joan Bosch. Al final de l'acte, si les restriccions ho permeten, es repartirà una consumició cervesa entre les persones assistents, per tal de rememorar una de les formes d'oci del segle XIX.

Les entrades (3,00 €) es poden aconseguir a entrapolis.com. Els menors de 12 anys tenen entrada gratuïta, però cal que facin inscripció prèvia.

Els artistes i músics que conformen la programació del cicle són de la comarca, ja que el festival, a banda d’acostar la música clàssica innovadora, descontextualitzada i de qualitat a totes les generacions de Bigues i Riells, també vol servir de plataforma de projecció per als talents de proximitat.

La programació queda subjecta, en tot moment, a l'evolució de la situació sanitària. En cas que hi hagi modificacions, es publicaran al lloc web de l'Ajuntament: www.biguesiriells.cat