Torna a ser temps de Llegendes

20/9/2022
El 8 d’octubre es podrà veure l’obra teatral que recull els mites llegendaris del municipi a can Maspons.
Les Llegendes és l'obra teatral que recull els mites llegendaris de Bigues i Riells del Fai, que es representa en indrets d'interès patrimonial del municipi. Habitualment, aquest acte congrega més de 450 persones: és una cita cultural molt esperada per biguetanes i riellenques.

Dissabte 8 d’octubre, en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni, Les Llegendes de Fem BiR tornarà a donar vida als mites del municipi. Enguany, la masia de can Maspons serà l’escenari de l’obra a les 20.30 hores.

Sota la direcció de Mònica Lucchetti i Mireia Coma, aquesta edició reprendrà la representació a l’aire lliure en un espai emblemàtic del municipi: la masia de can Maspons, on ja es va representar el 2016 i el 2017.

Aquest any també hi haurà coreografies de Maria Pichaco, de l’escola de dansa Unik Dance Studio, a les llegendes del Capcigrany i del Moro Mussa.

 
 
El Grup de Dones de Bigues i Riells i el dels Tabalers de Sant Llorenç Savall també faran possible aquesta edició.

En cas de pluja, la funció es representarà al Teatre Auditori Polivalent.

Venda d’entrades

Les entrades per les Llegendes d'enguany es podran aconseguir el mateix 8 d’octubre a partir de les 17.00 hores a la masia de can Maspons.

Aquest acte consolidat va néixer d'uns tallers participatius de dramatúrgia que, amb els anys, s'han convertit en la representació de deu històries èpiques que van canviar el destí del municipi.

Molts dels habitants de Bigues i Riells del Fai es coneixen les llegendes de memòria: tot comença amb un grup de l'Agrupament Escolta Francesc Maspons i Anglasell que es perd d'excursió al Castell de Montbui i sense voler-ho esdevé partícip de grans llegendes com la de Guifré el Pilós, El Moro Mussa o bé La Dona d'Aigua.