Torna a ser temps de Llegendes

12/9/2023
El 30 de setembre es podrà veure l’obra teatral que recull els mites llegendaris del municipi a can Maspons.
Dissabte 30 de setembre Les Llegendes de Fem BiR tornarà a donar vida als mites del municipi. Enguany, la masia de can Maspons serà l’escenari de l’obra a les 20.30 hores.

Sota la direcció de Toni Figuera, qui va ser el director dels Pastorets del 2022 i del pregó de Festa Major del 2023, arriba aquest nou muntatge teatral, amb canvis en la part artística i també en la part tècnica.

D’una banda, s’apostarà per unes interpretacions actualitzades i es modernitzarà el to de l’espectacle. De l’altra, hi haurà novetats en l’espai sonor i lumínic així com en la ubicació de l’escenari, que tot i que serà a la mateixa Masia de can Maspons, canviarà d’orientació per aprofitar el fons natural d’arbres i de bosc a favor de l’espectacle. Aquets canvis milloraran l’experiència teatral del públic.

A més, la companyia estrenarà una nova història: la Llegenda de “La Somera de la Torre” amb text de l’autor local de referència, Pau Joan Hernàndez.

Habitualment, aquest acte congrega més de 450 persones: és una cita cultural molt esperada per biguetanes i riellenques, aquesta edició reprendrà la representació a l’aire lliure en un espai emblemàtic del municipi: la masia de can Maspons, on ja es va representar el 2016 i el 2017.

En cas de pluja, la funció es representarà al Teatre Auditori Polivalent.
 
 
Venda d’entrades i descomptes
Les entrades per les Llegendes d'enguany es podran aconseguir el mateix 30 de setembre a partir de les 17.00 hores a la masia de can Maspons. A més, qui consumeixi als bars i restaurants del municipi obtindrà un val amb un 25% de descompte en l’entrada.

L’origen
Aquest acte consolidat va néixer d'uns tallers participatius de dramatúrgia que, amb els anys, s'han convertit en la representació de deu històries èpiques que van canviar el destí del municipi.

Molts dels habitants de Bigues i Riells del Fai es coneixen les llegendes de memòria: tot comença amb un grup de l'Agrupament Escolta Francesc Maspons i Anglasell que es perd d'excursió al Castell de Montbui i sense voler-ho esdevé partícip de grans llegendes com la de Guifré el Pilós, El Moro Mussa o bé La Dona d'Aigua.