Tornen les Jornades Europees de Patrimoni (JEP)

5/10/2020
Bigues i Riells s'adhereix a la iniciativa amb una xerrada sobre Joaquim Mir i dues visites guiades, al jaciment ibèric de Puiggraciós i a l'església de Sant Mateu de Montbui.
Aquest divendres 9 d'octubre, comencen les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), a Bigues i Riells i a tota Catalunya. L'Ajuntament s'afegeix a la iniciativa amb una xerrada sobre Joaquim Mir i dues visita guiades, al jaciment ibèric de Puiggraciós i a l'església de Sant Mateu de Montbui.

Per participar a les activitats proposades per les JEP caldrà inscriure's prèviament a entrapolis.com, ja que les places són limitades.
 
Jesús Cano, regidor de Patrimoni, ha definit les Jornades com "una iniciativa europea que vol acostar el patrimoni a la població, a Bigues i Riells fa anys que ens hi adherim". Cano ha explicat el valor afegit de les activitats d'enguany, ja que permeten viatjar des de l'època dels ibers, passant l'edat mitjana fins a l'edat contemporània".

La primera activitat tindrà lloc divendres 9 d'octubre, a les 20.00 hores, al Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai. Una xerrada sobre el pintor i paisatgista, Joaquim Mir i Trinxet (1873-1940), serà el primer dels actes. Jordi Górriz, historiador de l'art i professor de la University of New Haven, serà el conferenciant. INSCRIU-T'HI
 
La segona activitat es farà dissabte 10 d'octubre, a les 15.00 hores, a la plaça de l'església de Sant Pere i Sant Pau de Bigues. Aquest serà el punt de partida de la caminada a peu fins al santuari de Puiggraciós. Un cop a dalt, a les 17.00 hores, hi haurà una visita guiada al jaciment ibèric, a càrrec del director de les dues campanyes d'excavacions i tècnic patrimoni del Museu de Granollers, Marc Guàrdia. INSCRIU-T'HI!
La tercera activitat serà diumenge 11 d'octubre, a les 9.00 hores, al Centre Cívic i Cultural el Rieral de Bigues. Aquest serà el punt de sortida de la ruta a peu fins al Castell de Montbui. Un cop a dalt, a les 11.00 hores, es farà la visita guiada a l'església de Sant Mateu per apreciar la seva rehabilitació. Josep Maria Vila, historiador i arqueòleg, i Jaume Serra, arquitecte, seran els guies. INSCRIU-T'HI!
L'Ajuntament recorda als participants que per pujar al Castell de Montbui, cal anar ben calçat. En cas de no voler pujar a peu cal indicar-ho a la inscripció i ser davant de l'església de Sant Mateu de Montbui (Castell de Montbui) a les 11.00 hores.

El Grup Excursionista de Bigues i Riells - Amics dels Cingles de Bertí col·labora amb les JEP.