Traçabilitat QR

9/4/2021
L'Ajuntament de Bigues i Riells posa en funcionament una nova eina per garantir la seguretat sanitària als equipaments municipals.
A partir d'aquest cap de setmana es podrà trobar un codi QR a l'entrada dels equipaments esportius del municipi. Es tracta de la nova eina del consistori per garantir la traçabilitat de les persones i així oferir espais segurs.

Qui arribi a la porta d'un dels equipaments esportius només haurà d'escanejar el codi QR amb el telèfon mòbil i registrar-se a l'aplicatiu de l'empresa Tracem. D'aquesta manera totes les persones que passin pels equipaments com a públic esportiu quedaran registrades.

Per tal de vetllar per la protecció de dades de tothom, després de 40 dies les dades introduïdes seran anonimitzades automàticament. De la mateixa manera, per la comoditat de les persones usuàries només caldrà registrar-se un cop a l'aplicatiu. Per exemple, algú que s'hagi registrat al pavelló de Can Badell, quan vagi al camp de futbol només haurà d'escanejar el codi i ja podrà passar.

 
 
Aquesta nova eina, que el consistori posa al servei de la població, també contribuirà a mantenir els aforaments designats, de manera que es podrà seguir utilitzant més endavant a tots els equipaments municipals i als actes organitzats per l'Ajuntament.

Diversos ajuntaments del Vallès ja fan servir aquest aplicatiu de l'empresa Tracem, ja que és útil i intuïtiu. De fet, les persones registrades podran introduir acompanyants que no disposin de telèfons mòbils intel·ligents, com ara els infants.