Una trentena d'establiments ja s'han adherit a "T'ho portem a casa"

1/12/2020
L'Ajuntament ofereix un servei gratuït de repartiment a domicili pels comerços i restaurants del municipi.
"T'ho portem a casa" és el servei de repartiment a domicili pel comerç i la restauració de Bigues i Riells. Aquesta eina gratuïta vol donar suport al teixit comercial i de restauració local que s'ha vist greument afectat per la irrupció de la COVID-19.

Actualment, 29 establiments ja s'han adherit al servei i ara el des de la regidoria de Promoció Econòmica es treballa per acostar el servei als clients.

En el moment que els establiments passen a formar part del servei, llueixen distintius a les portes dels locals i figuren al llistat de l'oferta a domicili del municipi. Aquest llistat es farà arribar casa per casa conjuntament amb la programació d'actes de Nadal, per tal de fer el servei extensiu a tota la població.

La idea és que qualsevol persona de Bigues i Riells pugui encarregar qualsevol cosa que necessiti i la hi portin a casa. Des d'una bombeta fins a una paella, passant per una llibreta.

Aquesta iniciativa és fruit d'un acord amb la Comissió de Seguiment del Pressupost, formada per tots els partits polítics del municipi per tal d'afrontar l'escenari derivat de la irrupció del coronavirus de manera conjunta. L'acció busca la reactivació econòmica i social del comerç de proximitat i la restauració local. Per això, el Consistori es fa càrrec de la despesa del repartiment i de la campanya de promoció del nou servei.

Toni Verdugo, regidor de Promoció Econòmica, ha explicat la importància de "valorar el comerç local" i ha animat tota la població a fer-ne ús, ja que "reduint la mobilitat també reduirem el risc".

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de Bigues i Riells Comerç Actiu (BIRCA).

Qui en pot fer ús?

Aquelles activitats comercials de menys de 250 m², excepte les activitats considerades equipaments comercials singulars. En el cas d'aquestes, podran fer ús del servei de transport sempre que la venda sigui al detall i que es pugui transportar amb vehicles comercials i amb condicions de transport estàndards.

També es poden beneficiar del servei els bars i restaurants que serveixin àpats per endur.

Els pagaments es vehicularan entre el comerç/restaurador i el client cas per cas, comerç a comerç. La iniciativa "T'ho portem a casa" no estableix una plataforma de pagament.

 
 

 

Com sol·licitar-lo?

Cal fer la sol·licitud a través d'una instància indicant les dades següents:

1.Nom i cognom de la persona sol·licitant
2.Nom del comerç (coincident amb el del rètol del cartell exterior)
3.Telèfon mòbil i adreça de correu electrònic
4.Data d'inici de la sol·licitud del servei "T'ho portem a casa"

La sol·licitud es pot fer de manera telemàtica a través de la seu electrònica de Bigues i Riells o bé de manera presencial l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania amb cita prèvia. Les persones jurídiques hauran de fer la sol·licitud a través de la seu electrònica.

Per més informació, es pot trucar a l'Ajuntament de dilluns a divendres, de 8.00 a 15.00 hores al telèfon 93 865 62 25 i demanar per la regidoria de Promoció Econòmica o bé enviar un correu electrònic a promocioeconomica@biguesiriells.cat.

Funcionament

Un cop adjudicat el servei, les persones sol·licitants rebran al seu correu un codi i un enllaç des d'on entrar cada comanda a realitzar. El funcionament és fàcil i es pot seguir des del telèfon mòbil.

Caldrà que el comerciant tingui a punt les comandes que se sol·licitin abans de les 8.00 hores del matí per tal que es reparteixin durant franja de matí. Pel que fa als restauradors, les hauran de tenir a punt a les 12.30 hores perquè es recullin els àpats i es reparteixin entre les 12.30 i les 14.00 hores.

A la tarda, els comerços hauran de preparar les comandes abans de les 17.00 h si les volen repartir de 17.30 a 19.00 hores als domicilis.

A més, els dies 24, 25 i 31 de desembre es cobrirà el servei de quatre hores per donar sortida als àpats elaborats per bars i restaurants.