Els Tres Tombs 2020

4/3/2020
El 8 de març, el municipi viurà la 19a edició de la festa, enguany amb una passejada de tractors d’època.
L’associació Tres Tombs de Bigues i Riells organitza, un any més, amb la col•laboració de l’Ajuntament, la festa dedicada a les arrels agrícoles. El diumenge 8 de març, la plaça Miquel Bosch es convertirà en l’aparador de carros, cavalls, genets i de dotze models antics de tractor, una de les novetats 2020.
La celebració començarà a les 8.30 hores amb un bon esmorzar, que anirà seguit d’una exhibició del Ball de Gitanes de Bigues i Riells a les 11.00 hores. A les 12.00 hores arribarà el moment més esperat: la passada dels Tres Tombs.

Les inscripcions per participar a la passada es podran fer el mateix dia. L’entitat preveu una participació major que en edicions anteriors tenint en compte el grau d’involucració al municipi, cap a 150 carros i més de 50 genets.

A les 13.00 hores, es farà la benedicció dels animals i l’entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Bigues i Riells Comerç Actiu. A les 14.30 hores es farà l’arrossada popular apta per celíacs, on ja s’han inscrit 500 persones. 
 
Tenint en compte que l’acte coincideix amb el Dia de la Dona, el Grup Dones Bigues i Riells posarà una paradeta a la fira per difondre el manifest de la diada i informació sobre les activitats previstes al llarg de la setmana per reivindicar els drets de la dona al municipi.

Compromesos amb el benestar animal

Aquest any, per primera vegada, es farà servir el protocol signat per la federació dels Tres Tombs amb el Departament de Cultura de Benestar Animal per tal de garantir la cura dels animals en la passada i la seva càrrega i descàrrega.

Als Tres Tombs de Bigues i Riells ja fa dos anys que hi ha un veterinari, seguint la recomanació del Departament d’Agricultura, fet que, enguany, ja és obligatori.

Any rere any, s'apleguen més de 150 participants disposats a desfilar pels carrers del municipi i més de 50 voluntaris preparats per coordinar-los. Aquesta és una de les tradicions més arrelades al municipi, ja que és una festa intergeneracional per explicar a la canalla com es vivia i es treballava abans.