Trobada institucional sobre Sant Miquel del Fai

23/9/2020
Les alcaldies de Bigues i Riells, Sant Feliu de Codines i Sant Quirze Safaja s’han reunit amb el diputat delegat d’Espais Naturals per determinar la participació dels municipis en la gestió de l’espai
Conèixer l’estat de les obres de Sant Miquel del Fai i planificar la participació dels ajuntaments en la seva gestió. Aquesta va ser la finalitat de la trobada institucional que es va celebrar ahir a l’Edifici del Rellotge de l’Escola Industrial de la Diputació de Barcelona.
Ahir, dimarts 22 de setembre, la 1a Tinenta d’Alcaldia de Bigues i Riells, Mayte Escobar, el regidor de Turisme, Toni Verdugo, l’alcaldessa de Sant Feliu de Codines, Mercè Serratacó, i l’alcaldessa de Sant Quirze Safaja, Anna Guixà, es van reunir amb el diputat delegat d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Josep Tarin.
Bigues i Riells, Sant Feliu de Codines i Sant Quirze Safaja van deixar clara la seva voluntat de participació en la gestió de l’espai de Sant Miquel del Fai, propietat de la Diputació de Barcelona.
 
 
Paral·lelament, per part de la Diputació, es va exposar l’estat de les obres, que segueixen a bon ritme el calendari establert. Tarin va explicar que la darrera actuació que manca és la construcció de l’aparcament de l’espai natural. Aquesta acció requereix una partida pressupostària, de la qual, ara per ara, l’ens està pendent.
En la reunió es va acordar la redacció d’un pla de gestió d’usos amb gestió directa de la Diputació però amb participació local.
Trobada local per acordar la gestió de l’espai

Les tres representants dels municipis es van emplaçar al primer trimestre del 2021 per reunir-se i parlar de la participació en la gestió de l’espai, ja que tots tres ajuntaments volen ser part activa de la presa de decisions d’un entorn com el de Sant Miquel del Fai i els Cingles de Bertí.