I tu, què faries amb 1.200 euros?

30/11/2018
Tornen els Pressupostos Participatius de Joventut. Ja es poden presentar propostes!
Els Pressupostos Participatius de Joventut 2019 ja són aquí. Des d'ara i fins al 19 de gener, els joves poden presentar les seves propostes a l'Espai Jove L@Cova. Aquesta iniciativa permet que tots els joves participants decideixin com utilitzar el 60% del pressupost, que l'Ajuntament de Bigues i Riells destina a activitats per a joves.
Es poden proposar activitats que tinguin un cost de fins a 1.200 euros. Els joves poden presentar una proposta, que hauran d'exposar i defensar davant de la resta de participants durant l'Assemblea jove del 25 de gener al Centre Cívic El Rieral de Bigues.
Després de les exposicions de les propostes, es farà un debat i una votació. Cada assistent podrà votar les propostes que consideri més interessants. Les activitats més votades seran les que s'acabaran realitzant durant l'any 2019, amb la col·laboració de la regidoria de Joventut. Ara bé, és requisit imprescindible que les persones que presentin propostes col·laborin activament en l'organització d'aquestes.
Josep Anton Tripiana, regidor d'Infància i Joventut, ha definit els pressupostos participatius com "la llavor de participació ciutadana, la iniciativa que busca Josep Anton Tripiana, regidor d'Infància i Joventut, ha definit els pressupostos participatius com "la llavor de participació ciutadana, la iniciativa que busca generar cultura participativa desde la joventut i crear vincles amb les activitats del municipi".
 
La 2a edició dels Minipressupostos

Des de l'edició del 2018, els més joves del municipi també poden participar als Pressupostos Participatius de Joventut. D'aquesta manera, els joves de 12 a 14 anys empadronats a Bigues i Riells també poden presentar propostes de fins a 600€.
El 25 de gener, doncs, hi haurà dues convocatòries: a les 17.30 hores per a persones de 12 a 14 anys i una altra, a les 19.30 hores, adreçada a joves de 14 a 29 anys.
Les activitats guanyadores dels Pressupostos Participatius 2018

Dels Pressupostos Participatius de Joventut 2018 del Consistori, van sorgir set activitats guanyadores que s'han dut a terme aquest 2018. La 4a Rural Trail, una jornada feminista, el segon Fai Fest, l'Archerytag i en un pícnic electrònic han sigut les propostes executades pels joves més grans. Pel que fa a les propostes més votades dels Minipressupostos van ser la Holi Party, que es va fer en el marc de la Festa Major de Bigues, i el torneig futbol sala.