Vigilància als gorgs de Riells del Fai

7/7/2020
El Consistori renova la contractació del servei per garantir la preservació de l'entorn natural.
Des del 20 de juny, l'empresa Segurcamp S.L vigila els gorgs de Riells del Fai. El Consistori torna a contractar el servei, de juny a setembre, per preservar l'entorn natural i minimitzar el risc d'incendi.

Els gorgs de Riells del Fai es troben a l'espai PEIN dels Cingles del Bertí i figuren a la Xarxa Natura 2000. Aquest entorn natural s'ha de preservar amb molta cura, ja que és l'hàbitat de l'àliga cuabarrada, una espècie de protecció especial.

Per aquests motius, en pro de la prevenció d'incendis i de la conservació dels valors naturals i ambientals del territori de Bigues i Riells, es fa necessària la vigilància forestal a l'època estival, tant per la major afluencia de persones, com pel major risc d'incendi.

 
 
D’aquesta manera, fins al setembre hi haurà un servei de vigilància especial, a càrrec de guardes rurals, a la zona que recorre el camí fluvial i, en especial, a la zona entre els camins de la Pineda i de La Madella.

Durant aquest període hi haurà control d'accessos i informació de les normes d'ús de l'entorn natural. Es recorda a la població que el bany als gorgs està prohibit i es demana el compliment de les normes d'ús de l'espai natural.