Viure confinat quan tens menys de 12 anys

12/5/2020
Respostes a les preguntes freqüents que es poden fer els infants durant l'Estat d'Alarma.
La Generalitat de Catalunya amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT), el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC), el Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC) i l'Equip d'Assessorament Tècnic Civil en l'Àmbit de Família (EATAF) del Departament de Justícia ha elaborat un document amb les respostes a les preguntes freqüents que es poden fer els infants durant l'Estat d'Alarma.

Administracions públiques, col·legis professionals i serveis preocupats per la infància i l'adolescència han compartit un projecte amb mirada multidisciplinària i transdisciplinària, per a conèixer quines preguntes es fan els infants en aquest temps de confinament.

Es tracta d'una iniciativa en clau d'infància per crear, de forma col·laborativa, un recurs que posa la mirada en les necessitats dels infants durant aquests mesos tan difícils, i en els dubtes, preguntes, neguits i curiositats que puguin tenir sobre l'actual situació durant l'Estat d'Alarma causat per la Covid-19.

 
 
Els autors del document volen posar a disposició dels infants de tot el territori un espai on puguin formular directament les seves preguntes i obtenir respostes dels experts i les expertes assignats de diferents disciplines com la psicologia, la pedagogia i psicopedagogia, el treball social i l'educació social.

L'Ajuntament de Bigues i Riells vol vetllar per la salut emocional dels més petits del municipi i per això publica aquesta guia i es fa ressò de la bústia de contacte habilitada per la Generalitat de Catalunya: projecteinfancia_sraj.justicia@gencat.cat. Aquest correu electrònic està pensat per rebre noves preguntes, inquietuds, temors..., que els infants puguin tenir mentre duri la situació d'excepcionalitat que estem vivint.

A més a més, el Consistori ofereix un servei municipal de suport psicològic local durant l’Estat d’Alarma. Es pot fer ús d’aquest recurs a través del correu electrònic seam@biguesiriells.cat o bé trucant a l'Oficina Atenció a la Ciutadania al 938656225.