Vols contribuir en la preservació del riu Tenes?

2/2/2024
Forma part del grup local de ciència ciutadana amb el projecte “Llegim el riu”!
Bigues i Riells del Fai ha estat seleccionat per formar part del projecte "Llegim el riu". Aquest és un projecte que busca implicar la ciutadania en la creació de polítiques públiques per gestionar i conservar el patrimoni fluvial, en aquest cas el riu Tenes.

El consistori fa una crida a la població per participar en la recollida de mostres per aquest projecte. Amb els resultats d’aquest procés científic i divulgatiu, es co-crearan recomanacions de polítiques públiques participades per gestionar i conservar el patrimoni fluvial d’aquests entorns.
 
 
Com hi puc participar?

Per definir actuacions encaminades a millorar la gestió dels usos del Camí Fluvial del riu Tenes al seu pas per Bigues i Riells del Fai, cal formar part del grup local. El grup es definirà el 22 de febrer, a les 19.00 hores a la biblioteca, la primera sortida de camp al riu es farà el 10 de març, de 10.00 a 13.00 hores, i el 9 d'abril es farà la primera sessió de co-creació a les 19.00 hores a la biblioteca. Les inscripcions ja s’han obert i es poden fer a través de participaciociutadana@biguesiriells.cat.

De qui és aquesta iniciativa?

"Llegim el riu" és un projecte transversal de la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, els ajuntaments i les biblioteques municipals. La iniciativa es farà a través de l’eina de ciència ciutadana RiuNet del grup de recerca (FEHMlab) del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona i amb la col·laboració de l’associació Hàbitats i la Fundació Rivus.