Voluntariat per la llengua

3/2/2021
El Consorci per a la Normalització Lingüística recorda a la població que pot ser part d'una parella lingüística.


Més informació.
L'Ajuntament de Bigues i Riells comparteix la crida del Consorci per a la Normalització Lingüística a la participació en el voluntariat per la llengua.

L'organització s'encarrega de fer parelles, entre una persona voluntària que parla habitualment català i una persona aprenent que ja en té coneixements, però que vol guanyar més confiança i fluïdesa a l'hora de parlar-lo.

Un cop formades les parelles, segons les preferències i horaris, la dinàmica és senzilla i flexible: cada parella decideix l'horari i el lloc de les trobades.

Les restriccions sanitàries i de mobilitat derivades de la COVID-19 no han aturat les ganes d'aprendre català i d'ajudar a qui l'està aprenent. Amb tot, es recomana a les parelles lingüístiques la modalitat virtual del voluntariat per la llengua, que facilita la pràctica del català a través de la conversa per mitjà de plataformes de videotrucada.

 
 
Aquesta iniciativa s'adreça tant a persones que vulguin fer créixer el català i fer noves coneixences, a persones voluntàries, com a aquelles que tinguin ganes de perdre la vergonya i llançar-se a parlar en català, com a aprenents.

Per participar-hi només cal ser major d'edat i disposar d'una hora lliure a la setmana. Les inscripcions es poden fer en línia, a través del portal www.vxl.cat. També es pot trucar al Servei Comarcal de Català del Vallès Oriental (634 757 138) o bé a través del correu (vallesoriental@cpnl.cat).

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació de la política lingüística del Govern a Catalunya, està format, actualment, per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.