Fira de l’oli Vera i mercat del pa tradicional



Bigues i Riells forma part de la zona de conreu de l’oliva vera (enllaç secció Productes autòctons) i compta amb l’únic trull de la comarca: el trull de Can Sapera. L’oliva vera es caracteritza per la seva productivitat i la seva capacitat d’adaptació a les condicions adverses. És de maduració tardana i produeix un oli afruitat, d’un color verd intens i amb aromes secundàries de menta i fulla.

A dia d’avui, podem conèixer el procés de producció d’aquesta varietat i degustar-ne l’oli gràcies als pagesos que encara la conreen i a la fira que se celebra cada gener, des de 2012, al trull de Can Sapera de Bigues. S’erigeix com la fira més emblemàtica del municipi i configura una cita indispensable a la comarca per la seva tasca en la recuperació i la reivindicació de la varietat vera, que complementa la promoció del consum d’oli d’aquesta varietat que la comissió de la fira en fa a llarg tot l’any.


La Fira de l’Oli Vera i el Pa Artesà l’organitza l’Ajuntament i la comissió amb la col•laboració d’Slow Food Vallès -l’associació internacional que vetlla pels productes de quilòmetre zero-, la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona i l’Associació de Botiguers i Comerciants de Bigues i Riells.



A la Fira es pot presenciar la mòlta de les olives i visitar el trull, així com també tastar l’oli juntament amb el pa artesà elaborat al nostre municipi i al seu entorn. A més a més, la sisena edició (2018) del certamen va deixar clara la voluntat innovadora de l’organització, que va erigir amb èxit el primer concurs d’allioli de Bigues i Riells, amb la voluntat que veïns i visitants preparin la salsa amb oli vera.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra Política de galetes