Fira de l'Oli del Vallès i Mercat del Pa ArtesàBigues i Riells del Fai forma part de la zona de conreu de l’oliva vera  i comptava amb l’únic trull de la comarca: el trull de Can Sapera. L’oliva vera es caracteritza per la seva productivitat i la seva capacitat d’adaptació a les condicions adverses. És de maduració tardana i produeix un oli afruitat, d’un color verd intens i amb aromes secundàries de menta i fulla.

A dia d’avui, podem conèixer el procés de producció d’aquesta varietat i degustar-ne l’oli gràcies als pagesos que encara la conreen i a la fira que se celebra al trull de Can Sapera de Bigues. S’erigeix com la fira més emblemàtica del municipi i configura una cita indispensable a la comarca per la seva tasca en la recuperació i la reivindicació de la varietat vera, que complementa la promoció del consum d’oli d’aquesta varietat que la comissió de la fira en fa al llarg tot l’any.


La Fira de l'Oli del Vallès i Mercat del Pa Artesà l’organitza l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Vallès Oriental, i compta amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra i de la Diputació de Barcelona. El 2024 ha aplegat 3.000 persones a la plaça de Miquel Bosch.A la fira es pot tastar l’oli amb el pa artesà elaborat al nostre municipi i al seu entorn amb farines antigues.