El clima

El clima de Bigues i Riells del Fai és mediterrani a causa de la seva proximitat amb el mar i per la seva ubicació geogràfica, catalogat com a clima costaner central.

El municipi té un règim de temperatures suaus que atenuen la calor de l’estiu i el fred de l’hivern, amb una mitjana d’uns 15ºC i una oscil·lació d’uns 12ºC de gener a juliol. Entre desembre i febrer es produeixen les temperatures més baixes de l’any.

També a l’hivern sol produir-se el fenomen de la inversió tèrmica, pel qual es diposita l’aire fred a la vall i a les fondalades, a on hi ha glaçades i es registren les temperatures més baixes, i en canvi en els punts més alts, com carenes i turons, les temperatures són més suaus. El mateix passa amb el fenomen de la boira baixa.
El règim de precipitacions és molt irregular al llarg de l’any, i es concentra a la primavera i a la tardor. Els hiverns, i especialment els estius, són molt secs.No obstant això, a finals d’estiu i a principis de tardor es poden produir tempestes que fins i tot derivin en aiguats, com va passar el 10 d’octubre de 1994.

Consulteu les últimes dades meteorològiques de Bigues i Riells del Fai a meteocat.