Campanya: No siguis gos!

La regidoria de Medi Ambient impulsa una campanya de sensibilització per a les persones amb tinença d’animals de companyia:
No siguis gos!

Aquesta campanya posa sobre la taula diversos aspectes de la tinença responsable d’animals de companyia, com ara el cens, la normativa de via pública, el protocol per a gossos potencialment perillosos, la importància de l’esterilització −sobretot per al control de les colònies felines− i el fet que l’abandonament constitueix un delicte.

Des de l'agost i fins al desembre hi ha diverses pancartes amb els missatges clau de la campanya i fulletons informatius als centres cívics del municipi.

Des de la regidoria de Medi Ambient també s'obsequia els propietaris dels animals de companyia censats amb un dispensador de bosses.
 


Un photocall per als peluts censats

A més, el consistori ha instal·lat un photocall per als animals censats al Centre Cívic i Cultural el Rieral. Els propietaris podren fer una fotografia als seus animals i si etiqueten l’ajuntament a les xarxes, cada mes es farà una publicació mensual amb els nous animals de companyia censats al municipi.
Aquesta campanya és fruit de la detecció de diversos comportaments sancionables a la via pública relacionats amb els animals de companyia, com ara atacs de gossos potencialment perillosos o bé l’abandonament.
 
Jesús Cano, regidor de Medi Ambient, ha explicat l’objectiu de la campanya: “Volem que la població tingui clar que tenir un animal de companyia és una responsabilitat a llarg termini i que requereix el compliment d’un seguit de compromisos, tant amb l’animal com amb la societat”.

Als fulletons informatius es pot consultar la normativa vigent pel que fa a la tinença responsable d’animals de companyia, amb tot detall.