Autor de capçalera

El 10 de setembre de 2014 es presenta dins la Setmana del Llibre en Català el projecte DE CAPÇALERA del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, juntament amb la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones.

El projecte demana a les biblioteques que reconeguin de manera preferent un escriptor o escriptora de trajectòria literària contrastada i amb el qual mantenen una relació de proximitat i, al seu torn, que els escriptors triïn també una biblioteca predilecta o DE CAPÇALERA.

Bigues i Riells ha triat l’escriptor, traductor, poeta, assessor, guionista i crític literari Pau-Joan Hernàndez, nascut a Barcelona i establert a Bigues i Riells.
La tria de Pau-Joan com autor de capçalera ha suposat la realització de diferents tasques per part de la Biblioteca: l’ampliació de l’entrada de Pau-Joan Hernàndez a la Viquipèdia, l’elaboració d’una guia de lectura sobre la seva obra i l’exposició d’aquesta en un lloc visible de la Biblioteca.
Aquest projecte demanava també que la Biblioteca convidés a participar a l’autor de la seva vida literària i cultural. En aquest cas no ha estat necessari perquè Pau-Joan a més d’usuari habitual de la Biblioteca, participa de manera activa en les activitats que s’hi organitzen, a l’igual que en moltes activitats culturals del municipi.