Instituts

INS MARIA DE BELL-LLOC
Av. Castell de Montbui, 11
Bigues i Riells
93 865 68 90
a8060915@xtec.cat
Lloc web

És un institut d’Educació Secundària i Batxillerat que sorgí de la necessitat del poble de Bigues i Riells de tenir un centre públic de secundària, i que entrà en funcionament el curs 2003-2004. Els alumnes que s’hi incorporen procedeixen generalment de les escoles El Turó i El Colomer.

Disposa de dues modalitats de batxillerat:
  • Batxillerat d’humanitats i ciències socials
  • Batxillerat de ciències i tecnologia
INS LA VALL DEL TENES
Camí de la Rovira, 08187
Santa Eulàlia de Ronçana
938 44 82 25
info@iesvalltenes.net
secretaria@iesvalltenes.cat
www.mancomunitatvalltenes.cat

L'INS La Vall del Tenes va néixer el curs 1980/81 com a "Escola de Segon Ensenyament La Vall del Tenes". Fou fruit d'una iniciativa dels ajuntaments de Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, com a resposta a una demanda social per tal que els joves de la Vall del tenes poguessin cursar els estudis secundaris.

L'INS La Vall del Tenes és, doncs, un centre públic de titularitat municipal (Mancomunitat Intermunicipal de La Vall del Tenes), fet singular en la xarxa d'instituts del nostre país, ja que són pocs els que gaudim d'aquesta situació.


La Vall del Tenes és un institut que, des dels seus orígens, s'ha definit com a català, i té presents les característiques específiques que fan, del nostre país, una de les realitats europees amb més tradició. La catalanitat és, doncs, un important objectiu, tant en els continguts acadèmics, com en els educatius: la llengua catalana és el mitjà habitual de comunicació i la nació catalana (Països Catalans) és un referent important.

L'Institut va néixer, i es manté, amb una clara voluntat d'arrelament a l'entorn més proper: els pobles de la Vall del Tenes. Per això l'acció educativa té present la realitat local i comarcal, l'entorn més immediat, com a punt de partida per a l'estudi de totes les realitats humanes del nostre món.
 
Però també és un centre obert a la integració de les idees provinents d'Europa, per la qual cosa es dóna una importància remarcable a l'aprenentatge de la llengua castellana i de les llengües estrangeres, es fomenten els intercanvis amb escoles d'altres països, i es participa en projectes i programes a nivell europeu.
L’oferta educativa del centre inclou:
• ESO
• Batxillerat
• Batxibac
• Cicle Formatiu de Grau Mig Gestió Administrativa
• Extraescolars