Activitats

Des del Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai, i amb el suport del casal d’avis El Bon Caliu, es fan dos tipus de tallers per a la gent gran:
Accedeix a l'agenda d'activitats.
TALLER MENT ACTIVA

Aquest taller, adreçat a persones majors de 65 anys, té per objectiu és treballar l’estimulació cognitiva, amb activitats lúdiques que interessin i motivin a tots els participants. D’altra banda, es pretén resoldre el malestar derivat de la percepció de pèrdua de memòria, associada en molts casos a la por d'un possible inici de procés de deteriorament cognitiu.
El fet de tractar el taller des d’una vessant lúdica ajuda a engrescar a repetir i, és la continuïtat, la que en reforça els beneficis. Un factor important d’aquest taller és propiciar les relacions socials i la pertinença al grup. És bo que els participants trobin en aquest espai un punt de trobada agradable, i un lloc per a desconnectar dels seus problemes. Són necessàries totes aquelles eines que ajudin a millorar la seva qualitat de vida.
És convenient que els participants tinguin nocions bàsiques dels mecanismes implicats en el funcionament de la memòria (motivació, atenció, emmagatzematge i record).
  • Aquesta activitat es durà a terme durant el curs 2022-2023.
  • Pròximament s'informarà de les dates i dels horaris.
  • Inscripcions a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadana (c. Anna Mogas, 130).
TALLER DE MEMÒRIA NIVELL I 

L’objectiu d’aquest taller és ajudar al manteniment de la memòria mitjançant exercicis pràctics, alhora que es veu reforçada l’autoestima i la relació social. S’adreça a persones majors de 65 anys que desitgin mantenir la seva capacitat memorística i exercitar la seva atenció.
En aquests tallers es parla dels factors que influeixen en la pèrdua de memòria i com entrenar-nos per a millorar-la. Es treballa el com rebem el missatge, on el guardem, i com l’evoquem. Es realitzen exercicis i jocs que estimulen les diferents àrees de la memòria per tal d’activar els diferents mecanismes.
Els tallers no son terapèutics. Per tant, no són adients per a persones amb algun inici de malalties que afectin la memòria, com per exemple l’Alzheimer.
  • Inscripcions a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (c. Anna Mogas, 130).