Homenatge a la Vellesa

Des del 1962, Bigues i Riells del Fai fa un reconeixement als més grans del municipi: l'Homenatge a la Vellesa. La pandèmia va obligar la regidoria de Gent Gran a reinventar el tradicional àpat d'homenatge a la vellesa de Bigues i Riells del Fai, durant el qual es feia l'habitual entrega del reconeixement a les persones de més edat.

Arran de la pandèmia es van iniciar els àpats a la carta per retre homenatge a aquest col·lectiu. D'aquesta manera, s'han enviat vals per dinar a totes les persones majors de 65 anys empadronades a Bigues i Riells del Fai. Aquest format ha permès, per tercer any consecutiu, arribar a moltes més persones, ja que el fet de regalar dinars individuals permet repartir fins a 1.500 xecs, cosa que hagués estat impossible en el format anterior, degut a l'aforament dels restaurants.
 
Així doncs, no hi havia un acte marc per tal de fer entrega de l'obsequi de reconeixement. Per això, l'alcalde de Bigues i Riells del Fai, Joan Galiano, i la regidora de Gent Gran, Mayte Escobar, han decidit visitar els reconeguts i fer-los entrega del premi a domicili.

Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells del Fai, s'ha mostrat molt orgullós de "tenir la nostra gent gran tan ferma". Galiano ha definit cada visita com una lliçó sobre què és important a la vida".

Mayte Escobar, regidora de Gent Gran, ha explicat el valor d'aquesta tasca: "Per mi, accions com aquesta donen sentit a la política".

La dona i l'home més grans del municipi reben un lot de productes locals d’alta qualitat pensant en les festes de Nadal.