Activitats

8 DE MARÇ

El dia 8 de març es commemora el Dia Internacional de les Dones. Aquesta acció centenària simbolitza la lluita històrica per la igualtat de gènere.
Cada 8 de març seguim posant de manifest la importància de seguir treballant, dones i homes, per aconseguir la igualtat real i efectiva de les persones i de l’eliminació de la discriminació per raons de gènere.
 
19 D'OCTUBRE

Dia Mundial contra el Càncer de Mama. El càncer de mama és el càncer més freqüent en les dones de Catalunya i representen un 28% de tots els tumors diagnosticats en les dones. L'objectiu d'aquesta celebració és conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia que, anualment, afecta més de 5.300 dones a Catalunya. Trobareu més informació a la web de la Generalitat.
25 DE NOVEMBRE

Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada, les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.