Recursos de salut mentalSERVEI DE PSICÒLEGS MUNICIPALS

L’Ajuntament ofereix un servei de psicologia ampli des de fa més de vint-i-cinc anys a càrrec de les psicòlogues municipals. Ofereixen atenció a les famílies i als infants a través dels centres escolars i dels Serveis Socials. La seva tasca s’adapta a les necessitats dels infants i del seu entorn, i busquen millorar l’ambient a l’aula assessorant els equips docents.

Setmanalment visiten les escoles El Colomer i El Turó i la llar d’infants municipal La Puput. També, s’adrecen a l’Institut Maria de Bell-Lloc cada cop que hi ha una necessitat. A més, formen part de la Comissió a l’atenció a la diversitat i a la Comissió de prevenció i resolució de conflictes, creada des de l’àrea de Serveis a les Persones de l’Ajuntament.

Podeu accedir al servei a través de les escoles, si es tracta d'un infant escolaritzat a un dels centres educatius del municipi. També a través de Serveis Socials (OAC).
Les tasques de les psicòlogues són diverses: treball preventiu, a través de proves de grup i dinàmiques per gestionar les relacions a les aules; seguiment als alumnes atesos amb capacitat d’anàlisi per derivar-los als serveis psicològics de Granollers, i assessorament a les famílies i docents amb proposta d’alternatives sota demanda. A més, fan un important treball en xarxa amb Serveis Socials, el Programa de Prevenció de Drogues de la Vall del Tenes, la Policia Local i les regidories de Joventut, Ensenyament i Esports.

També, treballen fora dels centres participant en tots aquells actes del municipi que tenen una implicació d’infants i família. Intervenen en programes com el Lecxit o l’Aula d’Estudi, i en jornades com la Diada de Sant Jordi. En definitiva, s’actua amb una visió global de l’infant per poder-lo atendre tant a l’escola com en el lleure.