La biblioteca s’adhereix al Voluntariat per la llengua

9/2/2022
Bigues i Riells del Fai comptarà amb un punt d’informació i inscripció del programa.
La biblioteca municipal de Bigues i Riells del Fai, ubicada al Centre Cívic i Cultural el Rieral de Bigues, serà part activa de la promoció del Voluntariat per la llengua al municipi.

Les persones que vulguin formar part del programa de Voluntariat per la llengua, com a aprenentes o com a voluntàries, hauran d'emplenar les fitxes d'inscripció que hi haurà a la biblioteca. Posteriorment, una tècnica del Servei Comarcal de Català del Vallès Oriental es posarà en contacte amb les persones interessades tan aviat com sigui possible.

La biblioteca de Bigues i Riells del Fai té una secció dedicada a la llengua catalana per poder consultar els recursos necessaris per a la seva promoció.

Participa-hi

Com que ja es pot exercir el voluntariat per la llengua a Bigues i Riells del Fai. La biblioteca ha fet una crida a la població del municipi perquè hi participi.

A la borsa de voluntariat del web del consistori ja hi ha l’oferta, que demana persones voluntàries per practicar català a través de la conversa.

 
 
Aquest programa crea parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenent, que té coneixements bàsics de la llengua i vol adquirir fluïdesa.
 
Voluntariat presencial o en línia

El Voluntariat per la llengua ofereix dues modalitats: d’una banda, la modalitat presencial, en la qual les parelles han d'assistir al lloc de trobada que hagin acordat. De l’altra, la modalitat virtual, en la qual les parelles fan les trobades a través de plataformes de videotrucada.

Per participar en qualsevol de les dues modalitats calen persones voluntàries que siguin majors d'edat i disposin d’un mínim d’una hora a la setmana durant deu setmanes per dedicar-la a xerrar en català. Qui s'hi vulgui inscriure ho pot fer a través de la borsa de voluntariat del consistori o bé a través del telèfon de la biblioteca (93 865 79 82).