Comencen les portes obertes dels centres educatius de Bigues i Riells

19/2/2021
Aquells qui vulguin conèixer l'oferta educativa per al curs 2021-2022 i les dates de les preinscripcions ho poden fer telemàticament i presencialment.
Torna a ser temps de portes obertes i preinscripcions. El Consistori posa a disposició de la ciutadania la informació sobre l'oferta educativa pública. En aquesta notícia adjuntem el calendari de les jornades de portes obertes i l'enllaç que duu a l'apartat del web de l'Ajuntament dedicat a l'educació i concretament a les preinscripcions.
 
Les escoles del municipi faran les preinscripcions del 15 al 24 de març. El Colomer (6 de març) i El Turó (13 de març) oferiran visites de portes obertes presencials amb cita prèvia i seguint un circuit delimitat. A més, els centres oferiran reunions informatives en línia, El Turó, el dia 4 de març a les 18.00 h, i El Colomer el dia 9 de març a les 18.00 h.

L'institut Maria de Bell-Lloc obre del 17 al 24 de març el seu període de preinscripcions. El centre oferirà dues reunions informatives en línia el 10 de març, una a les 17.00 h i l'altra a les 18.00 h. També es poden consultar les instal·lacions al web de l'institut.

L'accés a les reunions informatives telemàtiques es trobarà al web de cada centre educatiu.

Pel que fa a l'escola bressol municipal La Puput, les preinscripcions seran a partir del 6 d'abril i es podran fer al web del Consistori, a través de la seu electrònica.

L'escola fa matrícula viva, per tant la població s'hi pot apuntar sempre que vulgui.

La Puput farà les portes obertes el 16 i el 23 de març de les 17.00 a les 18.00 h amb cita prèvia. Es pot sol·licitar la cita trucant al 93 865 88 00 o bé a través del correu electrònic: lapuput@biguesiriells.cat.

 
 
A més, el centre farà visites personalitzades a aquelles persones que ho demanin en cas de no poder assistir a les portes obertes.

Aquí trobareu tota la informació dels diversos projectes educatius i l'àmplia oferta de serveis d'educació a l'abast dels biguetans i riellencs.

12 raons per estudiar a Bigues i Riells

Per aquelles persones que dubtin sobre si escolaritzar els seus infants al municipi, la regidoria d'Educació ha elaborat una llista amb 12 motius per estudiar a Bigues i Riells:

1. Línies d'autobús adaptades als horaris d'entrada i sortida dels alumnes de l'institut.
2. Projecte LECXIT de la Fundació Jaume Bofill per a la millora de la comprensió lectora dels infants.
3. Programa de tutoria per a la millora del clima i la cultura del centre respecte a la convivència.
4. Programa Fem Poble per conèixer la diversitat d'espais, activitats i serveis del municipi de manera vivencial.
5. Comissió de resolució de conflictes especialitzada en la prevenció de conflictes i en l'assetjament.
6. S'impulsa la formació de tots els mestres de la comunitat educativa.
7. Servei de psicologia municipal per donar suport als infants i a les seves famílies.
8. Coordinació dels centres educatius amb Serveis Socials.
9. Coordinació de tots els centres educatius amb el Consell Escolar Municipal (CEM).
10. Subvenció dels llibres de text de les famílies que participen en el projecte de socialització gestionat per les AMPA i AFA.
11. Concessió de beques per menjador segons estudi de Serveis Socials.
12. Concessió de beques de material escolar segons estudi de Serveis Socials.