Neix la Borsa de Voluntariat de Bigues i Riells del Fai

22/10/2020
Una nova eina digital per crear sinergies entre persones i entitats del municipi. Accedeix-hi!

Coneix el projecte.

Aprèn a fer-la servir.
La regidoria de Participació Ciutadana posa en marxa la Borsa de Voluntariat de Bigues i Riells del Fai. A partir d'avui ja és accessible la nova plataforma digital del web de l'Ajuntament de Bigues i Riells pensada per connectar qui necessita amb qui ofereix.

La Borsa és un espai web en què apareixen dues columnes amb oferiments i necessitats. És a dir, que s'hi pot inscriure qualsevol persona o entitat del municipi que tingui una oferta o bé una demanda de voluntariat.

Per exemple, una persona que tingués coneixements de costura i volgués col·laborar amb alguna entitat teatral, ho podria fer saber a través d'aquest portal. De la mateixa manera, una entitat que necessités un reforç en alguna de les seves activitats ho podria publicar a la borsa.

Marga Fontcuberta, regidora de Participació Ciutadana i de Noves Tecnologies, ha explicat l'objectiu de la nova eina: "La borsa busca crear un espai que afavoreixi la creació de sinergies entre el món del voluntariat. Un espai web útil, dinàmic i fàcil de fer servir per posar en contacte persones i entitats".

Fontcuberta també ha afegit que aquest serà un recurs per "visibilitzar la tasca notable del voluntariat municipal i obrir-lo a qui no disposi de la xarxa informal de contactes amb la que generalment es formen aquestes connexions".
 
 
La llavor d'aquesta borsa ve del mandat anterior quan la 1a Tinenta d'alcaldia i regidora de Serveis Socials Mayte Escobar, va recollir la necessitat d'oferir un punt de participació a la població: "A Bigues i Riells hi ha persones amb molt per oferir, temps i habilitats i també molta feina a fer. Així, la creació de la Borsa pot ajudar creant punts d'unió".

Les tasques que es demanen i s'ofereixen a la Borsa de Voluntariat de Bigues i Riells del Fai són, com el mateix nom indica, voluntàries, és a dir que no estan subjectes a cap mena de remuneració.
A més a més, atesa la situació de pandèmia actual, qualsevol activitat està subjecte a les mesures sanitàries.

Aquest espai, doncs, ofereix la possibilitat de compartir necessitats i propostes de voluntariat per a entitats i persones individuals, en un doble vessant.

La participació en la Borsa implica un compromís per part de les persones i les entitats que hi publiquin una oferta de voluntariat, de donar resposta a tothom que s'hi inscrigui; i així mateix, totes les persones que s'inscriguin a una oferta, de rebre'n resposta.