S’engega un procés participatiu sobre el Camí Fluvial

3/6/2022
La regidoria de Participació Ciutadana i la regidoria de Medi Ambient posen en marxa una acció participativa per acordar la gestió dels usos del camí.

El 16 de juny a les 20.00 hores, se celebrarà la presentació del procés participatiu, al Teatre Auditori Polivalent.
El consistori inicia un procés participatiu per definir actuacions encaminades a millorar la gestió dels usos del Camí Fluvial del riu Tenes al seu pas per Bigues i Riells del Fai.

L’objectiu del procés de participació ciutadana és conèixer l’opinió de la població per enriquir i complementar els criteris tècnics i polítics a l’hora de definir accions de millora. Es parteix de la premissa que les veïnes i veïns són coneixedores del territori i que les seves aportacions permetran prendre decisions eficients i adaptades al municipi.

Margarida Fontcuberta, regidora de Participació Ciutadana, explica la intenció de l'acció: "Iniciem aquest procés amb la convicció que la participació ciutadana és una eina que permet abordar reptes complexos per a fer polítiques i accions públiques més eficients, ja que incorpora de forma ordenada la perspectiva ciutadana".

En primer lloc, es farà arribar un qüestionari a les llars, aprofitant el repartiment del butlletí municipal d’informació, per tal que es respongui de manera conjunta i consensuada per tots els habitants de cada casa.

Un cop omplert el qüestionari, caldrà dipositar-lo, abans de divendres 29 de juliol, a les urnes del Centre Cívic i Cultural el Rieral, del Centre Cívic de Riells del Fai o bé de l’Espai jove L@Cova.

En segon lloc, s’ha convocat una sessió informativa de presentació del procés participatiu. La xerrada se celebrarà el 16 de juny a les 20.00 hores al Teatre Auditori Polivalent.

En tercer lloc, s’han programat un seguit de tallers participatius, per la tardor d’aquest 2022, en què es farà el retorn dels qüestionaris i es generaran debats en profunditat per definir possibles actuacions de millora dels usos del Camí Fluvial.

 
 

 

Qui hi vulgui assistir només ha d’omplir la butlleta d’inscripció, inclosa al qüestionari. Més endavant s’informarà la població sobre el lloc, l’hora i les dates exactes dels debats ciutadans.

A més a més, s’ha generat un nou apartat web dedicat al procés en el qual es podrà trobar tota la informació i les inscripcions en línia als tallers deliberatius

Per saber-ne més

El Camí Fluvial forma part del recorregut del Tenes, que connecta amb Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Parets del Vallès i Montmeló.
El camí, al seu pas pel municipi, compta amb una gran riquesa paisatgística i de biodiversitat. La part alta del camí forma part de la Xarxa Natura 2000 i del Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN). Aquesta protecció comporta limitacions normatives per garantir la seva conservació i, per tant, més restriccions d’usos i actuacions.

Aquest és el marc del procés participatiu que servirà per recollir les veus de perfils ciutadans diversos, enriquir el contingut de les decisions, millorar l’eficiència de la implementació d’actuacions i obrir un diàleg social, fent valer la dimensió pedagògica i la transparència de les decisions públiques.

El qüestionari demana a la població pel seu coneixement de l’espai i del Camí Fluvial, per les activitats i usos que s’hi haurien de promoure, pel patrimoni natural i cultural i la seva protecció, per la mobilitat i l’accessibilitat al camí i per la seguretat, el civisme i el manteniment de l’entorn.