Tancament perimetral de Catalunya durant 15 dies i confinament municipal els caps de setmana

29/10/2020
De les sis de la matinada de divendres a les sis de la matinada de dilluns no es podrà sortir del municipi.
El govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat, en roda de premsa, les noves mesures del PROCICAT per promoure una aturada social i així frenar la COVID-19. La situació és greu, amb més de 30.000 casos al país i 2.387 persones ingressades, 434 de les quals, a les UCI.

Aquestes mesures més contundents van acompanyades de 300 milions en ajuts als sectors afectats i a la població. A partir d'aquesta nit, s'aplicaran les noves restriccions, un cop es publiquin al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

Tancament perimetral de Catalunya durant 15 dies i confinament municipal els caps de setmana

Es restringeix l'entrada i sortida, excepte en el cas dels desplaçaments justificats (laborals, de cura, d'assistència, escolars) durant quinze dies.

Es confina municipalment els caps de setmana, de les sis de la matinada de divendres (començant aquest divendres 30 d'octubre) fins al dilluns a les sis de la matinada.

Es permetran desplaçaments comarcals en els casos següents:

-Activitats esportives a l'aire lliure en municipis adjacents.
-Activitats esportives autoritzades.
- Excepcionalment, el 31 d'octubre i l'1 de novembre, per anar a cementiris.

Se suspenen les activitats culturals, esportives i extraescolars

En l'àmbit esportiu:
- Queda suspesa l'activitat esportiva a nivell col·lectiu.
- Tancament al públic dels equipaments esportius, excepte centres de tecnificació i rendiment esportiu així com equipaments que hagin d'acollir entrenaments o competicions internacionals o estatals.
- Ajornament de totes les competicions esportives, excepte les professionals. Sempre sense públic.

Activitats extraescolars:
- Suspensió d'activitats de lleure infantil i juvenil, esport escolar i extraescolars fora de l'horari lectiu.
En l'àmbit cultural
- Suspensió tant en recintes tancats com a l'aire lliure. Tanquen teatres i cinemes. Excepte els arxius, museus, galeries d'art, sales d'exposició i centres de creació, que poden obrir amb un aforament limitat del 33%, sense poder fer altres activitats que no siguin les pròpies.

A més, es tanquen els centres comercials o recintes comercials, excepte els establiments que venguin productes essencials.

 
 
Es limita

L'educació:
- En l'educació postobligatòria, el batxillerat i els cicles formatius hauran d'aplicar l'educació a distància. Només podran ser presencials les pràctiques i avaluacions.
- Les escoles d'adults i EOI poden mantenir l'activitat.
- Les universitats han de fer-ho tot virtual excepte les pràctiques.

Els actes religiosos, al 30% d'aforament.

Les biblioteques només podran oferir servei de préstec.

La mobilitat laboral
Cal limitar al màxim la mobilitat laboral de les persones treballadores i a aquest efecte es demana la implantació del teletreball en la mesura del possible.

Ajuts

La Generalitat ha anunciat que prorroga els ajuts, ja en actiu, a la restauració i als centres d'estètica. A més, a la roda de premsa, han presentat d'altres mesures de suport econòmic i protecció social:

-300 milions d'euros addicionals per accions de suport econòmic i protecció.
- 50 milions d'euros per recolzar els sectors de la cultura, l'educació en el lleure i els clubs esportius.
- 50 milions d'euros addicionals per donar suport a la restauració.
- 200 milions d'euros en mesures de suport social.

Es mantenen les restriccions anteriors

Toc de queda de les 22.00 a les 6.00 hores cada dia. Qui surti en aquesta franja haurà d'acreditar el desplaçament essencial amb el certificat d'autoresponsabilitat.

Tancament de bars i restaurants. Els establiments podran oferir servei de recollida i a domicili però han de tancar a les nou del vespre, per donar una hora de marge perquè els clients i treballadors tornin a casa. En el cas del servei a domicili, ara es permetrà fins a les 23.00 hores.