Voluntariat per la llengua a Bigues i Riells del Fai

30/9/2021
La biblioteca municipal s’adhereix al programa de promoció de la parla del català.

Borsa de Voluntariat.
Ja es pot exercir el voluntariat per la llengua a Bigues i Riells del Fai. La biblioteca municipal s'ha adherit al programa Voluntariat per la llengua i ara fa una crida a la població del municipi perquè hi participi.

A la borsa de voluntariat del web del consistori ja hi ha l’oferta, que demana persones voluntàries per practicar català a través de la conversa.

Aquest programa crea parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenent, que té coneixements bàsics de la llengua i vol adquirir fluïdesa.

 
 
Voluntariat presencial o en línia

El Voluntariat per la llengua ofereix dues modalitats: d’una banda, la modalitat presencial, en la qual les parelles han d'assistir al lloc de trobada que hagin acordat. De l’altra, la modalitat virtual, en la qual les parelles fan les trobades a través de plataformes de videotrucada.

Per participar en qualsevol de les dues modalitats calen persones voluntàries que siguin majors d'edat i disposin d’un mínim d’una hora a la setmana durant deu setmanes per dedicar-la a xerrar en català. Qui s'hi vulgui inscriure ho pot fer a través de la borsa de voluntariat del consistori amb tan sols un click o bé a través del telèfon de la biblioteca (93 865 79 82).